U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Helaas, dit pand is verkocht

Graag een bezoek? Bel 0483 420 020

1785 Merchtem

Omschrijving

Unieke villa met cachet, zowel vanbuiten als binnenin

Op zoek naar een statige en tegelijkertijd karaktervolle en huiselijke woning die indruk maakt maar die je vooral ook verwent met veel binnenruimte, alle modern comfort en een tuin om bij weg te dromen? Dan heeft beHome een absolute parel in zijn aanbod die uitstraling combineert met ruimte en gezelligheid. Kortom: welkom thuis!

Deze uitzonderlijke villa aan de Drielindenbaan in Merchtem straalt charme en klasse uit. Ze werd oorspronkelijk gebouwd in 1928, en afgaand op de architectuur en de zorg die besteed werd aan het hoofdgebouw, kan je je meteen inbeelden dat het destijds gebouwd werd door voorname burgers die wisten wat ze wilden. In 2004 werd de woning volledig gerenoveerd en uitgebreid om te voldoen aan de huidige comfortvereisten, waarbij ook de nodige aandacht besteed werd aan de aanleg van de tuin. En dat valt meteen op wanneer je voor het huis staat! Maar de charmante gevel, de brede oprijlaan die naar een garage van maar liefst 100 m² leidt en de perfect gemanicuurde voortuin zijn nog maar een voorsmaakje van wat deze woning te bieden heeft…

Ruimte en karakter
Voor één keer beginnen we boven, want dit huis biedt niet minder dan 8 kamers, 4 badkamers en nog eens 2 aparte toiletten verspreid over de eerste verdieping en de zolderverdieping, waar verder nog twee bijzonder ruime polyvalente ruimtes te vinden zijn. De mogelijkheden om deze kamers en ruimtes, bereikbaar via een trappenhal aan de oost- en één aan de westkant van het huis, helemaal volgens je eigen woon- en leefpatroon te gebruiken, zijn werkelijk eindeloos en maken een bezoek een absolute must! Dankzij drie gascondensatieketels, die naast heel wat stockageruimte te vinden zijn in de kelders en in de aanbouw, en meer dan 50 m² aan zonnepanelen is deze ruime woning bovendien ook relatief energiezuinig.

Oorspronkelijke details
Op de benedenverdieping bestaat de woning uit twee gedeeltes met elk een eigen look en feel. Het oorspronkelijke gedeelte van het huis heeft een meer traditionele afwerking met respect voor het karakter van weleer en een aantal van de elementen die verwijzen naar de jaren ‘20 van de vorige eeuw. Het omvat naast een inkomhal met twee gastentoiletten ook een formele ontvangstruimte, een bureau, een eetkamer met bijkeuken en een salon. Prachtige moulures, originele schouwen met haardvuur, het oorspronkelijke sierlijke houtwerk voor de deuren en deuromlijstingen, karaktervol parket… de gedroomde omgeving voor wie graag gasten ontvangt, met ook mogelijkheden voor vrije beroepen.

Puur genieten...
Het in 2004 bijgebouwde gedeelte is minstens even gezellig, maar heeft een volledig andere uitstraling, met een ‘cozy’ en op het gezin gerichte lay-out en aankleding. Het is hier heerlijk toeven en alles is gericht op comfort en welbehagen. Je vindt hier niet alleen een zeer degelijke, hyper-uitgeruste en bijzonder lichtrijke keuken met een moderne look, maar ook een wellness-ruimte met onder andere een sauna, stoombad en jacuzzi. Maar het meest gezellige gedeelte van deze vleugel van het huis is ongetwijfeld de volledig door ramen omgeven zithoek, compleet met hoge houten plafonds en een gezellig haardvuur, van waaruit je een schitterend zicht hebt op de tuin!

… ook in het groen
En die tuin is misschien wel hét pronkstuk van deze woning. Naast een terrasgedeelte met strak ingedeelde maar tegelijkertijd speelse bloemenperken en verschillende zithoeken om optimaal te genieten van de buitenlucht in variërende weersomstandigheden en een moestuin voor heerlijke zelf gekweekte groenten, zijn het vooral het uitgestrekte gemillimeterde gazon, de grote vijver en de parktuin met grote bomen die je van de ene in de andere verbazing doen vallen. Vanuit welke hoek je ook kijkt, het zicht op zowel de tuin zelf als vanuit de tuin op het huis biedt telkens opnieuw een schilderachtig beeld dat de perfectie benadert! Rust, verademing, puur genieten in je eigen groene omgeving… dit soort buitenruimte komen we niet vaak tegen. Om zonder aarzelen te ontdekken dus!


Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
Terug naar boven
Sluit menu Immo Behome